Kredittkort test – se alle fordeler med norske kort

Det har blitt svært populært å eie et kort med kreditt, og det kan følge med mange gode fordeler som eieren kan benytte seg av. Kredittkortet gir muligheten til å låne et beløp fra banken, slik at man kan bruke kortet til å både handle i butikk og på nett og ta ut penger. Klikker man seg inn på finansportalen eller kredittkortinfo.no kan man sammenligne ulike bankkort.

Det er veldig lurt å sammenligne ulike kort før man bestemmer seg for hva man vil søke på, da vilkårene og fordelene kan variere stort. Det er viktig å spørre seg selv om hvilke behov man har, og om man har kapasiteten til å betale inn de månedlige regningene som medfølger. Har man en fornuftig økonomisk sans, kan kredittkortet være et godt tilskudd til den private økonomien.

Gode rabatter

De fleste kort med kreditt inkluderer gode rabatter. Dette kan for eksempel være rabatter på klær og drivstoff. Avslaget blir som oftest slått av direkte i kassen, slik at beløpet reduseres der og da. Mange banker kjører også regelmessige kampanjer, der eieren av kredittkortet kan slå til på gode kupp. Her kan det med andre ord være mye penger å spare på ting man kjøper regelmessig.

Noen kort tilbyr også rabatt på forskjellige reiser, og av og til kan man få reisen helt gratis. Bruker man kredittkortet mye på nettkjøp, vil det være gunstig å søke om et kort som tilbyr gode rabatter på de nettbutikkene man bruker mest. Mange aktører har et godt samarbeid med blant annet elektronikkjeder, slik at man kan spare mye på å kjøpe inn til husholdningen.

Forsikringer

De aller fleste kort med kreditt som tilbys i dag, har inkludert reiseforsikring. Dette gjør at det er svært populært å bestille ferieturen sin med kort med kreditt, og dette er også en veldig sikker løsning. Forsikringen sikrer eieren av kortet mot blant annet sykdom, avbestilling og tap av reisegods i forbindelse med turen. Dette gir en ekstra trygghet mot hendelser som kan oppstå når man skal ut og reise.

For at reiseforsikringen skal gjelde, krever mange kredittkortselskap av man betaler minst 50 % av turen med kortet sitt. Den gode nyheten er at mange kredittkort har reiseforsikring inkludert, slik at man ikke trenger å betale ekstra gebyrer. I mange tilfeller inkluderer også forsikringen ulykker som oppstår under reisen og forsinkelser på blant annet flyplassen. Reise med bil er også inkludert i denne forsikringen.

Kredittgrense

Et kort med kreditt sørger for at man har tilgang på penger man i utgangspunktet ikke ville hatt. I likhet med et vanlig lån, kan man bruke kortet til å betale uforutsette utgifter. Kanskje trenger man plutselig en ny vaskemaskin, eller mottar en større tannlegeregning. Med kredittkort har man en økonomisk sikkerhet i bakhånd om uforutsette ting skulle oppstå, som kan løse mange kinkige økonomiske kniper.

I motsetning til et ordinært lån, vil pengene man betaler inn hver måned bli tilgjengelig for korteieren på nytt igjen. På den måten kan man sørge for å alltid ha penger på kortet, og det kan utgjøre en positiv forskjell i privatøkonomien. Mange aktører tilbyr kredittgrenser på opptil 150 000, men man må vurdere nøye hvor mye penger man egentlig trenger slik at man ikke låner over evne.

Bonuspoeng på fly

De fleste store flyselskaper tilbyr kort med kreditt med helt egne bonusordninger. Bestiller man flyreiser hos selskapet man har kortet hos, vil man kunne motta bonuspoeng for hver krone man bruker. På denne måten kan man klare å samle opp nok bonuspoeng til at man kan bestille seg en gratis flyreise. I tillegg kan man få faste rabatter på flyreiser man bestiller med kredittkortet, noe som kan gi billigere reiser.

Det er ikke bare når man betaler selve reisen at man kan samle bonuspoeng. Denne ordningen gjelder i de fleste tilfeller alle kjøp man gjør, for eksempel i butikk. Det kan sørge for at man raskt samler opp bonuspoengene man trenger. Mange kort med kreditt gir eieren eksklusiv tilgang til flyselskapets lounger, hvor man kan slappe av i elegante omgivelser mens man venter på flyet sitt.

Mange gunstige fordeler

  • Mange kredittkort tilbyr betalingsutsettelse
  • De fleste butikker godtar kredittkort

Det er med andre ord veldig mange fordeler med å eie et kort med kreditt, og kortet vil på mange måter fungere som et sikkerhetsnett på mange områder. I tillegg til å operere med mange gunstige forsikringsavtaler, sørger man for å alltid ha penger i bakhånd om man skulle trenge det. Pengene må riktignok betales tilbake over tid, men det vil gi stor frihet i øyeblikket.